Koulu on isojen muutosten keskellä. Koulun tehtävänä on yhä laajemmin tukea jokaisen lapsen ja nuoren kasvua ja hyvinvointia sekä valmistaa työelämään nuoria, jotka on varustettu monipuolisilla laaja-alaisilla taidoilla. Mitä vaatimuksia tämä asettaa koulun toimintakulttuurille ja sen johtamiselle?

Tässä viisiosaisessa sarjassa pureudutaan ajankohtaisiin koulun johtamisen ja kehittämisen teemoihin yhdessä suomalaisten rehtoreiden kanssa. Emäntänä toimii Schoolday Designerin Katri Lehtovaara.

 

Kolmannessa jaksossa Katri saa vieraakseen Jätkäsaaren peruskoulun rehtorin Kirsi Myllymäen. Jätkäsaaren koulu on voimakkaasti kasvava yhtenäinen peruskoulu. Lukuvuonna 2019-2020 koulussa toimivat vuosiluokat 1-4 ja 7. Tästä koulu kasvaa vuoteen 2021, jolloin koulussa ovat vuosiluokat 1-9. 

Jätkäsaaren koulu on  “ilmiömäinen, inklusiivinen, kaupunkilainen, yhteisöllinen ja kokeileva älykoulu”. Mitä tällainen koulu vaatii johtamiselta? Ainakin paljon rohkeutta, rakenteiden ravistelua ja roppakaupalla yhdessä tekemistä, oppimista ja suunnan näyttämistä. Tule mukaan Kirsin ja Katrin innostavaan seuraan kuulemaan näistä ja monesta muusta johtamisen taidosta lisää! Tämä jakso on nauhoitettu kesällä 2019.