Koulu on isojen muutosten keskellä. Koulun tehtävänä on yhä laajemmin tukea jokaisen lapsen ja nuoren kasvua ja hyvinvointia sekä valmistaa työelämään nuoria, jotka on varustettu monipuolisilla laaja-alaisilla taidoilla. Mitä vaatimuksia tämä asettaa koulun toimintakulttuurille ja sen johtamiselle?

Tässä viisiosaisessa sarjassa pureudutaan ajankohtaisiin koulun johtamisen ja kehittämisen teemoihin yhdessä suomalaisten rehtoreiden kanssa. Emäntänä toimii Schoolday Designerin Katri Lehtovaara.

 

Sarjan viidennessä ja viimeisessä osassa Katri saa vieraakseen oululaisen Metsokankaan koulun rehtorin Kalle Komulaisen. Metsokankaan koulu on Suomen toiseksi suurin koulu. Oppilasmäärä on huikeat 1400 ja aikuisia on noin 130. 

Kun koulu on näin valtava, on rakenteiden, roolien ja vastuiden oltava kristallinkirkkaat. Koulussa toteutetaan vahvaa jaetun johtajuuden mallia ja opettajatiimit ovat toiminnan keskiössä. Johtajalta vastuun jakaminen vaatii rohkeutta ja edellyttää vahvaa luottamusta. Johtamismallin myötä toiminnan laatu on parantunut koko koulun tasolla. Tule mukaan kuulemaan, miten jaettu johtajuus on toteutettu Metsokankaalla ja miten se tukee jättikoulun johtamista.